fredag 1 maj 2009


Hej alla Vallarvalpar!

Idag var det den stora dagen för Klinga. Utställning på Mariebergsskogen! Hon började med att skälla ut hela stället en stund men sen var hon hur lugn som helst. Hon låg och idisslade gräs mest hela tiden! I ringen var hon duktig för att vara "förstagångare".

Utlåtandet löd; 4 1/2månaders tik, utmärkt typ och storlek, vackert huvud, utmärkt hals och skuldra, bra rygg och svans, utmärkta ben och tassar, vacker päls och utmärkta rörelser.

Vi är mycket nöjda med detta men det bästa var att hon fick mycket social träning.

En trevlig dag!

Anja Klingamatten



1 MAJ
firade vi med inofficiell hundutställning
på Mariebergsskogen. Klinga var jätteduktig och skötte sig exemplariskt. Matte får komplettera med kritiken som var bra. HP och vidare i konkurrensen och sedan 3 bästa minivalp ur gruppen. Fler bilder finns på vår hemsida under "Utställningar"

tisdag 28 april 2009




Vaski och Klinga i skolan



I helgen var det rallylydnad igen! Vaski var lite ringrostig och stressad i början och dessutom hade han stora problem med att hålla koll på Klinga och husse som höll till i kanten av planen. Vi löste detta genom att låta Klinga vara i bilen och husse ta över Vaski. Vaski är en riktig hussefantast så han var jätteglad! Eftersom det är jag som oftast tränar Vaski så var det kul för husse att visa sig på styva linan. Det gick över förväntan!



I pauserna fick Klinga komma ut och vara med för att vänja sig inför det stora elddopet till helgen. Det skall bli jättespännande!



Nästa dag var det min tur att vara koppelhållare eftersom husse hade annat för sig. Nu var han varm i kläderna och jätteduktig.



Vi har skaffat hundgaller och solskydd i bilen och hör och häpnad, Klinga är inte bilssjuk längre! Jag fattar inte varför men skitsamma bara hon mår bra.



Hadäbra/Anja